https://soundcloud.com/user-816044537/benno-take-3 

Aan sommige mensen blijf je denken ondanks dat ze al jaren geleden zijn overleden: "Fred! Luister! Blazers en zangers ademen soms ook wel eens!".....Als ik weer eens de frasering zonder ademmomenten had gemaakt.

Vaak denk ik terug aan zijn opmerkingen en loop ik mijn werk nog eens na. Kunnen ze wel ademen? Hij snapte de muziek als geen ander. En hij was mijn getuige bij mijn huwelijk met Hilke Ingelse. Hij hielp met verhuizen terwijl ieder ander zou weigeren vanwege de kwetsbare pianovingers. Hij is een miskende maar een van de meest briljante pianisten die ik ken. En ik ken er heel wat! Ik zou pagina's kunnen vullen met wat we hebben meegemaakt.

Ik heb het over Benno Pierweijer, vader van de muzikale talentvolle Esther In't Veld-Pierweijer en sportieve zus Saskia. Lang geleden - vlak voor zijn dood - namen we samen dit nummer op. Benno speelde de pianopartij en ik de rest (instrumenten en arrangement).

Vandaag vond ik zijn pianopartij-track. Ik heb het arrangement afgemaakt, partijen aangevuld en een nieuwe opname gemaakt. Zijn partij heb ik volledig intact gelaten. Zoals hij speelde, zoals hij was. Een muzikale vriend zoals ik nooit iemand meer heb mogen ontmoeten.

Ik heb geen idee hoe dit nummer heet. Maar het is een mooi nummer dat ik ook gebruikt heb voor mijn eerste filmpjes voor Back to Normandy.
Voor zijn talent was deze opname een tussendoortje, uit de losse pols. Voor mij? ...Ohne Worte.

Benno Take 3 betekent gewoon de derde opname die we maakten. Je hoort hem zelf piano spelen. Luister naar mijn muzikale vriend Benno Pierweijer (1948-2004). 

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location