Broken Circles: https://www.fredvogels.nl/broken-circles 

Deze compositie schreef ik ergens aan het begin van dit millenium. Zonder dat ik nu allerlei persoonlijk belevingen wil delen waar de muziek op is gebaseerd, is de essentie het bestaan van cirkels.

Begrippen als innercirkel, cirkel van verbondenheid, verbreken van de cirkel die je veiligheid en liefde bood. Cirkels die verbroken werden, cirkels die - door zijn ronde vorm - oneindig leken. Geen begin en geen eind. Dat beeld werd danig door elkaar geschud. Maar leidde ook weer tot nieuwe cirkels. 

De muziek is bij tijd en wijle schurend, moelilijk te verdragen, tenzij je gewend bent om het beeld van de eindigheid als begin van de oneindigheid te willen zien. Ik gebruik voortdurend kleurverloop in de akkoorden zoals ook in het filmpje. De akkoorden veranderen zoals een kleur ook langzaam van tint kan veranderen als je maar langzaam de verf mengt. 

Ik ben blij dat ik de compositie weer gevonden heb en opnieuw kon opnemen.

Reacties (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Al Rogers: Dat vind ik een compliment. Ives was een onafhankelijke componist zonder conventies. Dat ben ik eigenlijk ook, daarnaast ook autodidact. Nooit iets geleerd of willen leren. Ik gebruik alleen mijn oren. Broken Circles is voor de meeste...

Al Rogers: Dat vind ik een compliment. Ives was een onafhankelijke componist zonder conventies. Dat ben ik eigenlijk ook, daarnaast ook autodidact. Nooit iets geleerd of willen leren. Ik gebruik alleen mijn oren. Broken Circles is voor de meeste mensen ontoegankelijk, op het slot na waarin ik de spirituele oplossing nastreef. Iets wat ik ook in Tod und Verklärung beleef: transfiguration. Heel iets anders dan “Fred Gaat Los”, waarin ik alleen instinctief aan het werk ga. Recht zo die gaat!

Lees meer
Reactie bewerkt door Fred Vogels (ongeveer 8 maanden geleden) Fred Vogels
There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location