Muziek: https://www.fredvogels.nl/fred-gaat-los-soundtrack

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-816044537/fred-gaat-los 

Ik blijf klassieke oren houden, maar me inleven in een stijl? Nou ja hier dan een poging. Ik zou eigenlijk niet weten of het überhaupt een stijl is. Ik vermoed van niet. Het is wel een vorm van jazz. Dat is wel zeker.

Zoals Jan Wessels na afloop van de Boks opnames tegen me zei: het is jazzmuziek maar niet gecomponeerd door een jazzcomponist. Ik beschouwde dat als een compiment. 

In deze opname is mijn inspiratie dan ook weer de klassieke muziek:  Igor Stravinsky. In de Sacre du Printemps - Tableaux de la Russie païenne en deux parties van Igor Stravinsky zitten hele mooie momenten. Een daarvan vind ik de staccatos in de trompetten vlak voor het einde van het eerste deel. Fascinerend! Hierop improviseer ik met mijn gedempte trompetje. 

Hier het voorbeeld uit de Sacre waarom het gaat: https://www.fredvogels.nl/sacre-sample-trumpets.

Wat moet ik er meer over zeggen. Deze improvisatie op dat trompetfragment van 30 seconden uit de Sacre duurt een ongeveer 30 minuten

Ik speel alle partijen één voor één in: piano, trompet, gitaar, bas, drum. Met een heuse drumsolo op ongeveer 17:27. En dat op mijn oude dag. Uiteraard alles weer met een knipoog.

 

 

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location