O, wat was het warm, die dag. Ik moest toen weer even denken aan Romance no.1. Het begint met een prachtige scène op een van de mooiste en warme plekjes op de wereld. Een suggestieve plek voor de liefde.
 
Deze romance voor viool gaat er ook over. Ik heb het al vele jaren geleden geschreven. Een mooie melodie (vind ik zelf) die blijft hangen. Althans zeker bij mij. De naam "Romance" is wat cryptisch. Vaak gebruikt om een emotioneel werk te duiden.
 
Ik heb ook een romance in de andere betekenis van het woord. Met mijn vrouw, Hilke. Al vele jaren. Ik draag het daarom aan haar op. Ik heb het op de (digitale) viool die ik van haar heb gekregen, ingespeeld.
 
Over dat cryptische: Het is wat dubbel. Deze muziek die ik heb gecomponeerd is een melodie die over de liefde gaat maar waarbij de liefde ook hartverscheurend kan zijn. In dit zelf gemonteerde filmpje wordt de melodie, vertolkt door de viool, letterlijk doormidden gezaagd. Een lyrische melodie die wordt verzaagd omdat de volledige liefde bespelen immers altijd moeilijk is. Het vraagt oefening en geduld. Maar vooral de kracht van de Liefde.

https://www.fredvogels.nl/romance-1-for-violin-and-orchestra 

De andere romances: https://www.fredvogels.nl/romances-voor-viool-en-orkest

 

 

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location