Muziek en film

Listen to the music | watch the scenes
  273
water experiment

Water Experience is een compositie op beeld. Water, stromend water, stilstaand water, veel water, weinig water. Kortom water.

De muziek kun je ook alleen draaien. Dan zie je geen water, maar dan hoor je water. En nog een heleboel.  

Bij een oude film, waarvan de herkomst onduidelijk is (een oude ansichtkaart met DVD), heb ik muziek geschreven. Muziek om in de eerste plaats mijzelf een plezier te doen. Namelijk muziek om bij te werken of 's avonds op een tablet en hoofdtelefoon het laatste halfuurtje van de dag mee te maken. Heerlijk kijken naar kabbelend water, luisteren naar vogelgeluiden en op het eind nog even langs het strand lopen. Iets wat ik graag mag doen als ik in het Wilde Westen (Wassenaar, Scheveningen, Bergen, Schoorl, enz.) ben. 

Water kan verwoestend zijn, maar water kan ook reinigen, schoon spoelen, rust brengen. Met name dat laatste was de inspiratie om deze film te monteren en opnieuw van geluid te voorzien. Een muziekje (van 36 minuten) kon natuurlijk niet ontbreken. Daar deel ik mijn gevoelens door de diversiteit aan gedachtes tijdens zo'n wandeling in muziek weer te geven. Hilke was mijn luisterend oor en scherpe blik.

Heb je haast, geen geduld, hou je niet van even gas terug nemen, sla dit stukje over.

 

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location